Knuthenborg Safaripark
Et naturområde på omkring på 500 hektar og Nordeuropas største safaripark.
Herregården stammer tilbage fra 1300-tallet under navnet Aarsmarke. Den blev overtaget af Knuth-slægten i 1681, som udvidede godset betydeligt gennem årene. Christian 5. havde i 1671 besluttet, at adelige, der ejede jord nok, kunne oprette grevskaber og samtidigt få titel af lensgreve. Grevskabet Knuthenborg blev oprettet i 1714.
Grevskabet anlagde mellem 1839 og 1842 Bandholm Havn, der fungerede som udskibningshavn for dets landbrugsprodukter.
Efter inspiration fra Enland etableredes i 1860'erne grevskabets enorme park med sjældne vækster fra det meste af verden, og det nuværende Knuthenborg Slot og andre bygninger som Maglemerporten, Skovridergården og Enkesædet blev opført i historicistisk stil. Og rundt om det hele blev der opført en lang kampestensmur. Allerede da blev det muligt at besøge parken mod at købe billet.
Safariparken
I 1950'erne oprettede man en dyrehave med sikahjorte, og i 1969 blev parken omdannet til en egentlig safaripark ved anskaffelse af en håndfuld eksotiske dyr til parken.
I dag rummer parken mere end 1.000 fritgående dyr fordelt på cirka 70 dyrearter heriblandt sibiriske tigre, giraffer, næsehorn og elefanter. Besøgende kan køre rundt, gå eller cykle mellem de historiske bygninger, sjældne træer og planter og komme helt tæt på eksotiske dyr fra hele verden, dog mest fra Afrika og Asien. Dyrene er opdelt efter de kontinenter, hvor de stammer fra, da det her er mest naturligt for dem at omgås andre dyr, som de ville oprindeligt have mødt.
I 2018 blev Dinosaurskoven indviet. Den nye attraktion, der bedst kan beskrives som Danmarks svar på Jurassic Park, er Knuthenborgs største investering nogensinde.
Parken bliver besøgt af over 250.000 mennesker hvert år.